Ons doel

Duurzame voedselproductie en duurzaam wonen
SAM

Doelstellingen en missie

Bij Duurzame Gronden Nederland staan we voor gezond, vraaggestuurd, lokaal voedsel rechtstreeks voor de Nederlandse burgers. Lokale voedselproductie in balans met bodem, natuur, dier en mens volgens de principes van permacultuur. We staan ook voor duurzaam, zelfstandig, leuk en veilig wonen in een natuurlijke omgeving. Deze twee combineren we op locaties van 25 hectare land in Nederland.

"Onze missie: 2.500 hectare land, verdeeld over 100 locaties in Nederland, met 7.000 duurzame koop- en huurwoningen en lokaal, gezond voedsel geproduceerd door 400 regeneratieve boeren rechtstreeks voor 100.000 burgers (Farm to Fork)"

Stichting Duurzame Gronden Nederland heeft als doel om samen met regionale coöperaties de kwaliteit van de Nederlandse bodem verbeteren, door het aanplanten van een grote diversiteit aan gewassen. Hierbij wordt op iedere locatie permacultuur toegepast en natuur uitgebreid om zo de biodiversiteit te vergroten.

Daarnaast pakken we het woningtekort op een duurzame wijze aan, door het bouwen van houtskeletbouw woningen. Natuurlijk wonen voor burgers, in alle leeftijdscategorieën, maar zeker voor burgers in onze samenleving die niet in aanmerking komen voor een reguliere koop- of huurwoning, zoals starters, ouderen en hulpbehoevenden.

U kunt €15,- per keuze van een gemeente of provincie = €15, €30,- of € 45,- overmaken op:

NL 33 KNAB 0502 1435 76 (t.n.v. ‘Design For it’, want KNAB bank laat stichtingen (nog) geen betaalrekeningen openen! Lees hier waarom: https://open.knab.nl/praat-en-denk-mee-38/waarom-biedt-knab-geen-rekeningen-voor-een-stichting-en-of-vereniging-254)

o.v.v. ‘Inschrijving uw voornaam uw achternaam voor DGN’.

Na ontvangst van uw betaling van €15, €30,- of € 45,-, sturen wij u de kwitantie met al uw gegevens per e-mail en bent u officieel ingeschreven en heeft u een plaats op de belangstellendenlijst. Voor eventuele vragen kijkt u op https://duurzamegronden.nl/contact-en-veelgestelde-vragen/