Duurzaam wonen

Prettig, gezond, veilig en duurzaam wonen in een natuurlijke omgeving
Schermafbeelding 2020-12-07 om 09.04.01

Duurzaam wonen bij Duurzame Gronden

Duurzaam wonen bij Duurzame Gronden Nederland, wat maakt dat zo anders dan anders? Wij combineren prettig, gezond, veilig en duurzaam wonen met een natuurlijke omgeving. Dan is oud worden toch veel leuker dan in een commercieel project of tehuis?  Bij DGN bepaalt u helemaal zelf hoe en met wie u woont. U kiest zelf uw ideale duurzame houtskeletbouw woning. U kunt zelf buren of andere bewoners aandragen en samen bepalen jullie hoe de woningen en de woonomgeving eruit gaat zien. Hierin staat de balans tussen bodem, natuur, dier, mens en veiligheid altijd centraal.

Ruimte voor samenzijn én zelfstandigheid
U krijgt alle ruimte om samen met bewoners dingen te kunnen doen, maar zonder verplichtingen. Elke locatie van Duurzame Gronden Nederland beschikt daarom over één of meerdere gemeenschappelijke ruimte(n) en moestuin(en). We selecteren op vriendelijke, positieve buren en medebewoners die een ‘oogje in het zeil houden’, elkaar helpen en elkaar sociale aandacht geven. Ons duurzaam wonen concept is tot in alle details ontworpen om onafhankelijk en zelfstandig te (blijven) leven en wonen. Geen eindstation, maar een duurzame reis met nieuwe levenservaringen in een natuurlijke omgeving vol met sociaal actieve mensen en aandacht voor elkaar. 

“Wij staan voor sociaal maatschappelijke betrokkenheid, fatsoen, respect en onafhankelijkheid.”

Ouderwets burenfatsoen
Bij Duurzame Gronden Nederland combineren we ouderwets burenfatsoen met sociaal maatschappelijke betrokkenheid. Zo bent u nooit alleen. De gemeenschappelijke moestuin en (hobby)ruimte bieden mogelijkheid voor ontmoetingen en gezamenlijk activiteiten, maar ook om lekker weg te dwalen in een boek of uw eigen gedachten. Niets moet, alles kan! Dat is de mentaliteit. De toekomstige ‘bewoners met groene vingers’ organiseren samen het onderhoud en eventueel ook de zorg, energie, etc. Alles met hulp van de landelijke Stichting in zorg- en energie-coöperaties. Door zoveel mogelijk zelf te organiseren en te doen wordt wonen actiever, leuker, beter en goedkoper.

Wonen in uw ideale houtskeletbouw
U bepaalt helemaal zelf uw ideale, duurzame ‘houtskeletbouw’ woning in een natuurlijke omgeving. De begrippen natuur, dier, mens, veiligheid, geborgenheid en zelfstandigheid staan bij ons centraal. Dit ziet u terug in het feit dat we samen met onze belangstellenden de plannen maken. Wij betrekken u als bewoner zoveel mogelijk bij de gang van zaken, zowel voor, tijdens als na de bouw. Zo zorgen we er ook voor dat onze duurzame woonprojecten perfect passen bij uw wensen.  

Samenwerking  Om de meest optimale woningen voor u te realiseren heeft DGN een samenwerkingsverband met ExS Architects gerealiseerd. Door middel van zogenaamde modulaire samenstelling kunt u als toekomstige eigenaar en bewoner zelf uw huis samenstellen uit de beschikbare modules, zoals glaspartijen, toilet, douche, bad, wastafels, zitkamer, keuken, slaapkamer, enz… Bekijk hieronder de afbeeldingen. Bent u geïnteresseerd dan kunt u vrijblijvend een afspraak maken via info@duurzamegronden.nl

“U bepaalt zelf uw ideale, duurzame houtskeletbouw woning in een natuurlijke omgeving”

Hoe werkt het als ik mee wil doen? 
U kunt zich bij Stichting Duurzame Gronden Nederland inschrijven voor een regionale coöperatie in een door uw gekozen gemeente of provincie. Na inschrijving bij de landelijke stichting wordt u benaderd door de betreffende regionale coöperatie op het moment na oprichting daarvan. Om in aanmerking te komen voor een duurzame woning dient u lid te worden van deze regionale coöperatie. Een lidmaatschap kost na inschrijving maximaal €25,- euro per jaar, per huishouden/gezin. Het regionale bestuur van de coöperatie houdt u vervolgens op de hoogte van de ontwikkelingen en spant zich samen met de landelijke stichting in voor de realisatie van duurzaam wonen in de betreffende gemeente of provincie.

 

 

 

 

               

Vrijheid in wonen

U bepaalt helemaal zelf hoe u woont in een natuurlijke omgeving. U kiest zelf de grootte van uw woning en u bepaalt de algemene plattegrond van het project. U kunt zelf buren of medebewoners aandragen en samen bepaalt u hoe de woningen en de woonomgeving eruit gaat zien. U heeft de touwtjes in handen! 

Vrijheid In Samenzijn

U krijgt alle ruimte om samen dingen te kunnen doen, of om alleen dingen te doen. Niets moet, alles mag! Elke locatie beschikt over één of meerdere gemeenschappelijke ruimten en moestuinen.

Sociale aandacht

We selecteren op vriendelijke, positieve buren en medebewoners die een ‘oogje in het zeil houden’, elkaar helpen en elkaar sociale aandacht geven. Beter een goede buur, dan een verre vriend!

Zelfstandig zonder geraniums

Ons duurzaam wonen concept is tot in alle details ontworpen om onafhankelijk en zelfstandig te (blijven) leven en wonen. Geen eindstation, maar een duurzame reis met nieuwe levenservaringen in een natuurlijke omgeving vol met sociaal actieve mensen en aandacht voor elkaar.

U kunt €15,- per keuze van een gemeente of provincie = €15, €30,- of € 45,- overmaken op:

NL 33 KNAB 0502 1435 76 (t.n.v. ‘Design For it’, want KNAB bank laat stichtingen (nog) geen betaalrekeningen openen! Lees hier waarom: https://open.knab.nl/praat-en-denk-mee-38/waarom-biedt-knab-geen-rekeningen-voor-een-stichting-en-of-vereniging-254)

o.v.v. ‘Inschrijving uw voornaam uw achternaam voor DGN’.

Na ontvangst van uw betaling van €15, €30,- of € 45,-, sturen wij u de kwitantie met al uw gegevens per e-mail en bent u officieel ingeschreven en heeft u een plaats op de belangstellendenlijst. Voor eventuele vragen kijkt u op https://duurzamegronden.nl/contact-en-veelgestelde-vragen/